2007/06/29

Rapport från mammaland.


Allt medan jordgubbskakan står i ugnen (housewifedag), roar Märtan sig med att "diska"/ förvandla köket till spa. Hon älskar att stå och slaska med vatten och trasa vid diskbänken (vilket barn gör väl inte det?), och ylar så det skär genom blåbetong då jag gör en antydan till att avsluta. Ute på gården sparkcyklar Valtermannen med kompisarna O och A, med magen full av raggsockor (läs raggmunkar, Valter säger alltid fel så det blir sockor istället för munkar). Imorgon väntar lång dags jobb med inventering på agendan, på söndag mera slit, men sen är det äntligen semester! Tror att jag kommer jodde-la-di-hoa hela vägen hem på spårvagnen söndag eftermiddag.

Smarrigaste jordgubbskakan

Smöra djup form, dela jordgubbarna och ner med dem i formen, hårdvispa 3 ägg och 2 1/2 dl socker, i med 100 g smält och svalnat smör samt 2 dl vetemjöl, vispa igen och häll över gubbarna. In i ugnen 175° i 30-40 min. Svalna. Vänd upp hela härligheten på ett fat. Pudra gubbsidan med florsocker. Yumm!

Bild från fruktleveransen.se

Inga kommentarer: