2009/02/25


Är inne i en husmanskostperiod. Svensk husmanskost är ju bara bäst. Och kålrätter favoriseras alldeles särskilt. Kl 17 står detta på bordet med Änglamarkfalukorv till. Längtar redan.

Stuvad vitkål
Portioner: 4

400 g vitkål
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl hackad persilja eller blandat kryddgrönt

Ansa och skär vitkålen i ca 2 cm stora bitar. Smält matfettet i en gryta och lägg i kålen. Rör om väl så att all kål blir glansig.
Strö över mjöl och rör om. Späd med mjölken och låt allt koka upp under omrörning. Krydda med salt och nymald vitpeppar. Låt kålen koka på svag värme under lock tills den är mjuk, ca 15 min. Späd sommarkål behöver bara koka ca 5 min. Strö persilja över.

Dreeewl!

Recept från Ica.
Bild från Matservice.

1 kommentar:

Julia sa...

Låter gott :)